5Cr15Mov rozsdamentes acélból készült, kiváló minőségű, sokoldalúan használható szakácskés. Borotvaéles kés, melyet a szakemberek és az otthoni szakácsok egyaránt előszeretettel használnak.
A Yanagiba (másnéven sashimi) egy hagyományos japán konyhakés, melynek pengéje hosszú, keskeny és merev, kifejezetten a friss halfilé hajszálvékony szeletekre vágására tervezve. A Yanagi kés nem csupán a sashimi mesteri elkészítéséhez ideális, de kiválóan alkalmas sushi, hal carpaccio és más finom ételek elkészítéséhez is, ahol a precíz szeletelés és a tiszta vágás kiemelkedő fontosságú.
A Yanagiba (柳刃包丁) kés, más néven sashimi kés, eredete Japánba nyúlik vissza. A kés kialakulása a 14. századra vezethető vissza, amikor a japánok elkezdték a nyers hal fogyasztását. A sashimi, a vékonyra szeletelt nyers hal fogyasztási módja, a 17. században vált népszerűvé, és ehhez a technikához kifejlesztettek egy speciális kést is. A Yanagiba kés neve a "fűzfa levél" (yanagi) és a "penge" (ba) szavak összetételéből ered. Ez a név a kés hosszú, vékony pengéjére utal, amely egy fűzfalevélre emlékeztet. A penge egyoldalúan van élezve, ami tiszta és precíz vágást biztosít.
A Tokisu Yanagiba kiváló minőségű és hosszú élettartalmú alapanyagokból készül.
Penge anyaga: 5Cr15Mov rozsdamentes acél
Penge mérete: 23,00 cm
Fogantyú mérete: 12,50 cm
Teljes mérete: 35,50 cm
Penge vastagsága: 4,80 mm !
Vágó él kialakítása: egyoldalas
Markolat: damaszk mintázatú G10
Súlya: 326 g
Díszdobozban szállítjuk!
Gyártó: Tokisu®