Kések

Különlegességek

Engedélymentes fegyverek

Történelmi fegyverek

íjak, számszeríjak

Gyerekcuccok

Outdoor termékek

Horgászfelszerelések

Termék ajánló


Érdekes videók

Denix pisztolyforgató verseny magyar indulója


A szamurájkard készítése:




Dombornyomott dögcédula készítése:



A késharc alapjai:

Szállítási módok:






Facebook

Kövess minket a
Facebook-on

 
Satake Megumi Yanagi / Sashimi japán konyhakés 21 cm, 801-645
késgyártók Satake Japan Azonosító: 18591

11.490 Ft
db



A sashimi kés (Yanagi)  egy hagyományos japán kés, amellyel a friss filét szinte átlátszó szeletekre vágják. Kiválóan alkalmas  sushi, hal carpaccio  és más, nagyon finom összetevőket tartalmazó ételek elkészítésére. A hosszú, keskeny és merev penge aprólékos pontosságot, az egyoldalas köszörülés pedig tiszta vágást biztosít. A legjobb, ha egy Yanagi kést  egyenletes mozdulattal használsz egy irányba: önmagad felé.

A Yanagi egy hagyományos japán konyhakés, melynek pengéje hosszú, keskeny és merev, kifejezetten a friss halfilé hajszálvékony szeletekre vágására tervezve. A Yanagi kés nem csupán a sashimi mesteri elkészítéséhez ideális, de kiválóan alkalmas sushi, hal carpaccio és más finom ételek elkészítéséhez is, ahol a precíz szeletelés és a tiszta vágás kiemelkedő fontosságú.

A Yanagiba (柳刃包丁) kés, más néven sashimi kés, eredete Japánba nyúlik vissza. A kés kialakulása a 14. századra vezethető vissza, amikor a japánok elkezdték a nyers hal fogyasztását. A sashimi, a vékonyra szeletelt nyers hal fogyasztási módja, a 17. században vált népszerűvé, és ehhez a technikához kifejlesztettek egy speciális kést is. A Yanagiba kés neve a "fűzfa levél" (yanagi) és a "penge" (ba) szavak összetételéből ered. Ez a név a kés hosszú, vékony pengéjére utal, amely egy fűzfalevélre emlékeztet. A penge egyoldalúan van élezve, ami tiszta és precíz vágást biztosít.

A Yanagiba kést ma is a sashimi elkészítéséhez használják. A kés precíz vágása lehetővé teszi a halfilé vékonyra szeletelését anélkül, hogy roncsolná a hús szerkezetét. A Yanagiba kést más konyhai feladatokhoz is lehet használni, mint például zöldségek és gyümölcsök szeletelése.



Penge anyaga: U420J2(Nippon Koshuha) rozsdamentes acél
Markolat anyaga:  gumifa
Keménység: 56 HRC 
Teljes hossz: 33,9 cm
Penge hossz: 21 cm
Penge szélesség: 3 cm
Penge vastagság: kb. 2 mm
Vágó él kialakítása: egyoldalas
Tömeg: kb 67 g

Gyártó: Satake® Seki Japan
Made in Japan

 
 




Bevásárlókosár

Kérjük, lépjen be.

Elfelejtett jelszó
Regisztráció



Facebook

Nem tudok belépni

Vásárlási utalvány

Kiemelt termékeink







Hírlevél


Elolvastam az Adatkezelési tájékoztatót, és hozzájárulok, hogy részemre marketing üzeneteket küldjenek.



Webáruház készítés és bérlés

1.99 mp




HÍRLEVÉL


Elolvastam az Adatkezelési tájékoztatót, és hozzájárulok, hogy részemre marketing üzeneteket küldjenek.









Vásárlói vélemények    ÁSZF    Adatkezelés    A legsportosabb munkahely    Facebook bejelentkezés adatvédelem

SSL biztonságos vásárlás         Webáruház készítés