ferfiakjatekboltja webáruház, webshop

Kések

Különlegességek

Fegyverek

Történelmi fegyverek

íjak, számszeríjak

Gyerekcuccok

Outdoor termékek

Ruházat

Sportszerek

Horgászfelszerelések

Termék ajánló


Érdekes videók

Denix pisztolyforgató verseny magyar indulója


A szamurájkard készítése:
Dombornyomott dögcédula készítése:A késharc alapjai:

Szállítási módok:

Facebook

Kövess minket a
Facebook-on


 

VZ-61 Skorpion gázpisztoly, 6200L34

muzeális gázfegyverek / Azonosító: 13201

224.000 Ft
db
VZ-61 Skorpion gázpisztoly, 6200L34
 
 
Eredeti, éles fegyverből átalakított gáz-, és riasztópisztoly.
A fegyver az átalakítás után egyes lövés leadására képes.

Eredeti kaliber: .22 Long
Átalakítás utáni kaliber: .22 Long Blanc
Hossza válltámasz nélkül: 280 mm
Hossza válltámasszal: 530 mm
Magassága tár nélkül: 150 mm
Magassága tárral együtt: 220 mm
Használt, hibátlan állapotú

Gyártó: Czech Republic

Az ©korpion egy a csehszlovákok által 1959-től fejlesztett aprócska géppisztoly, mely nevét a skorpiók farkához hasonlatosan a fegyver tokjának tetejére behajtható válltámaszáról kapta. Ahogy neve is jól mutatja, 1961-ban került rendszeresítésre, elsősorban alacsonyabb rendfokozatú tisztek, gépjárművezetők és a különleges erők önvédelmi oldalfegyvereként, az orosz Sztecskinhez hasonló szerepkörben.

Keleti blokkos fegyverként gyakran tűnt fel olyan terrorszervezetek tagjainak kezében, akik mögött Moszkva és a testvéri országok támogatása sejlett fel: Vörös Brigádok, az IRA bizonyos ágai és még sorolhatnánk. A 90-es évek hazai maffialeszámolásaiban és nagyobb volumenű bűncselekményeiben a két gyártó ország (Jugoszlávia, Csehszlovákia) közelsége miatti könnyű beszerezhetősége okán itthon is kifejezetten elterjedt volt.

Számos kaliberben gyártották: . 22 Long, 7.65 Browning, 9×19 Parabellum, 9×18 Makarov, .380 ACP 

Az ár tartalmazza az MKH kártya árát is

A kép az üzletünkben lévő fegyverről készült!!!

Ez a termék 18 év felett szabadon megvásárolható, de csak személyesen vehető át üzletünkben. Megrendelésével csak vásárlási szándékát jelezheti.
Kérdésével forduljon vevőszolgálatunkhoz.

Ez fegyver éles lőfegyverfődarab felhasználásával gyártott gáz-, riasztófegyver, mely egyedi technológia alapján készül, néhány darabos példányszámban.
Kitűnő műszaki és esztétikai állapotban van, a megfelelő riasztópatron felhasználásáva megbízhatóan működik. Rendelkezik MKH műszaki tanusítvánnyal, ezért akár viselési engedély is kérhető rá. Gyűjtőknek lehetőséget biztosít szenvedélyük gyakorlásához, mennyiségi korlátozás nélkül. 
A fegyverhez mellékelt MKH kártya rögzíti a fegyver állapotát a vizsgáztatás és eladás időpontjában. Minden egyéb átalakítása tilos, és törvénybe ütközik!
A fegyver több teherviselő alkatrésze a működtetéshez használatos riasztópatronhoz megfelelő alkatrészre van kicserélve, illetve módosítva van. Ezek típusazonos éles lőfegyverhez használatos alkatrészekre történő esetleges kicserélése komoly baleseti kockázattal jár!
Megtekintve: 489