ferfiakjatekboltja webáruház, webshop

Kések

Különlegességek

Fegyverek

Történelmi fegyverek

íjak, számszeríjak

Gyerekcuccok

Outdoor termékek

Ruházat

Sportszerek

Horgászfelszerelések

Termék ajánló


Érdekes videók

Denix pisztolyforgató verseny magyar indulója


A szamurájkard készítése:
Dombornyomott dögcédula készítése:A késharc alapjai:

Szállítási módok:

Facebook

Kövess minket a
Facebook-on


 

Pedersoli Bounty csappantyús céllövő pisztoly

elöltöltős fegyverek / pisztolyok / Azonosító: 12328

149.000 Ft
Kaliber::
db
Pedersoli Bounty csappantyús céllövő pisztoly
 
Kentucky stílusú pisztoly karabély csőhosszal.
Hosszú csövének köszönhetően kiváló pontosságot biztosít távolabbi célpontok ellen is, ezért előszeretettel használták fejvadászok a történelem során.
Nyolcszögletű kékített acél cső, diófa ágyazás.

Rendelhető kaliberek:
 - cal .45
 - cal .50

Űrméret .45 .50
Huzagemelkedés 450 mm (1:18″) 450 mm (1:18″)
Csőhossz 415 mm 415 mm
Teljes hossz 540 mm 540 mm
Súly 1,400 kg 1,600 kg

Gyártó: Davide Pedersoli
Made in Italy

Ez a termék 18 év felett szabadon megvásárolható, de csak személyesen vehető át üzletünkben!

Az elöltöltő-fegyver a hatályos jogszabályok alapján nem lőfegyver.

A 24/2004 fegyvertörvény egyértelműen kivonja a tűzfegyverek és az engedélyköteles (A, B, C, D kategória) fegyverek köréből a muzeális (mind elöltöltő, mind nem korszerű lőszert tüzelő hátultöltő) fegyvereket. Ez teszi lehetővé, hogy külön engedély nélkül megszerezzük, birtokoljuk azokat. Tárolásuknál, szállításuknál nem kell figyelembe venni a lőfegyverekre vonatkozó szabályokat. Szigorúan véve a – már 2003. november vége óta hatályos – 175/2003. (X.28.) Korm.rend. a közbiztonságra különösen veszélyes eszközökről, nem tekinti az elöltöltő fegyvert közbiztonságra különösen veszélyes eszközöknek, mert meghatározó mellékletében “lőfegyverutánzatot” ír. Mindezek ellenére nem tanácsos a muzeális fegyverek közterületen történő elővétele.

Az elöltöltő fegyver használatához (lövés leadásához) hatósági engedély kell.

Ezt az engedély kérését, vagy inkább a hatóságnak való bejelentést nem a fegyver tulajdonosa, hanem egy, a lövészettel foglalkozó sportegyesület végzi. Az engedély kéréséhez mellékelni kell a fegyverek és lőszerek bevizsgálására kijelölt szervezet (MKH) tanúsítványát, akkor is, ha a fegyverbe be van ütve valamely CIP tagország fémbélyegzője. A sportegyesületnek kérnie kell az általa üzemeltetett lőtér szabályzatának kiegészítését muzeális fegyverek használatára. Célszerű, ha ezzel együtt az egyesület megkéri a feketelőpor és csappantyú megszerzésére, birtoklására és felhasználására vonatkozó engedélyt is. Az engedélyeket az egyesület “határozat” formájában kapja meg. Célszerű, ha a fegyverekre vonatkozó határozatról az egyesületi tag kér egy másolatot az egyesületétől. Ez elősegíti a fegyverek használatát más, de természetesen elöltöltő fegyveres lövészetre engedélyezett lőtereken. Az ilyen engedély nem érinti a fegyver tulajdonjogát, a fegyvereket nem kell az egyesület lőfegyvertároló helyén tartani.

Muzeális fegyverrel lövést csak sportegyesületi tag adhat le.

A tagság feltételeit az egyesület alapszabálya írja elő. Feketelőpor és csappantyú megszerzése, tartása 
A feketelőpor és csappantyú lőszerelemnek minősül. Megszerzésére, tartására két jogi lehetőség nyílik. Lövészegyesületek hatósági engedélyt kérhetnek muzeális fegyverekkel történő lövészetre. Az engedély kiállítása utána az egyesület lőporkezeléssel megbízott tagja megszerezheti és kiadhatja a feketelőport és csappantyút az egyesület igazolt lövészeinek. Lőszerelemet magánszemély is megszerezhet és tarthat, amennyiben lőfegyvertartási engedéllyel és házilagos lőszerszerelésre vonatkozó engedéllyel rendelkezik.
A lőszerelemek csak gyári csomagolásukban tárolhatóak az engedélyezett tárolóhelyen. Lakás céljára szolgáló épület ablakkal rendelkező helységében 2 kg lőpor és 5000 csappantyú, nem lakás céljára szolgáló épület ablakkal rendelkező helységében pedig 10 kg lőpor és 25000 csappantyú tartható. A jogszabályok megkövetelik, hogy lemezszekrény esetében lefúvó nyílásokkal lássuk el a tárolóalkalmatosságot. A csappantyúkat és lőport egymástól fémlemezzel kell elválasztani, egy szekrényben feketelőpor és füstnélküli lőpor nem tartható. 
Megtekintve: 331