ferfiakjatekboltja webáruház, webshop

Kések

Különlegességek

Fegyverek

Történelmi fegyverek

íjak, számszeríjak

Gyerekcuccok

Outdoor termékek

Ruházat

Sportszerek

Horgászfelszerelések

Termék ajánló


Érdekes videók

Denix pisztolyforgató verseny magyar indulója


A szamurájkard készítése:
Dombornyomott dögcédula készítése:A késharc alapjai:

Szállítási módok:

Facebook

Kövess minket a
Facebook-on


 

Tormek fúróhegy befogó, DBS-22

Tormek élezők (Sweden) / befogók / Azonosító: 10045

64.900 Ft
db
Tormek fúróhegy befogó, DBS-22
 
A Tormek szabadalmaztatott DBS-22 fúróhegy befogójával nagy pontossággal élezheti a fúróit. Az optimális csúcs és hátszög az igényeknek megfelelően állítható, ami függ a fúró méretétől és anyagától. Segítségével teljesen helyreállíthatja a kopott/törött fúrókat.

Négypontos fúrófelületet készíthet, ami azért fontos, mert ideális vágási teljesítményt ad, mert a keresztél egy pontban végződik, és nem majdnem teljesen lapos, mint sok bolti fúrón. A 4 pontos fúrófelület nem fog elmászni és az igényelt tolóerő is érezhetően csökkenni fog.

A pontosan élezett négypontos fúró kevesebb hőt generál és ezért az élettartama is megnő. Független tesztek bizonyítják, hogy a Tormekkel élezett fúrók négyszer annyi ideig bírják, mint a vadonatúj fúrók*.

A fizika törvényeivel kölcsönhatásban, a folyamatos hűtés hatására megszűnik a túlhevülés és a hőkezelt keménység megszűnésének veszélye, valamint a mikroszkopikus repedések keletkezésének lehetősége.

Mi a négypontos fúróhegy előnye a hagyományos fúrókhoz képest?
Jelentősen csökkenti a lélekre ható erőt, pl. a keresztélnél, ami csökkenti a hőképződést és megnöveli a vágóél teljesítményét. Látványosan megnöveli a fúró teljesítményét.

Miért tartanak tovább a Tormekkel élezett fúrók?
A négypontos fúrófelület és a nagy pontosságú élezés – mindkét vágóél egyenlő hosszúságú és szimmetrikus élezése – teszi a fúrót még hatékonyabbá és az élettartamát is érezhetően megnöveli.

Mi határozza meg pontos és egyenes furatot?
A négypontos fúrófelület eredménye, hogy valóban kör alakú, egyenes furatot készíthetünk kis toleranciával. Nagyon fontos, hogy mindkét vágóél egyenlő arányban és szögben legyen élezve. Ez azért nagyon fontos, mert így mindkét él egyaránt dolgozik és egyenes furatot készít. Máskülönben, csak a hosszabb él fog dolgozni, ennek hatására felhevül és gyorsabban kopik. Ennek az eredménye a gyorsan tompuló él és a nem megfelelő teljesítmény.

Milyen csúcsszögem legyen?
A fúróknak általában 118° vagy 130°-os csúcsszöge van. A kemény acél és a rozsdamentes acél nagyobb csúcsszöget kíván. Az alumínium fúrókat is érdemes nagy csúcsszöggel köszörülni. Ha plexiüvegbe fúrunk, a nagy csúcsszög csökkenti a törés veszélyét. A központfúróknak általában 90°-os csúcsszöge van.

Fontos a hátszög?
A hátszög választás nagyon fontos a fúró teljesítményére és élettartamára nézve. Az optimális hátszög függ a fúróhegy átmérőjétől és a fúrni kívánt anyagtól. Egy keményebb anyag kisebb hátszöget kíván, amíg egy puhább anyag éppen ellenkezőleg. Általában a fúróhegyek hátszöge 11° és a csúcsszög 118°, ami megfelelően dolgozik minden anyagban.

Honnan tudhatom, hogy a fúróhegy túlhevült? A túlhevülés sokszor nem észrevehető, de a következménye, hogy a fúró gyorsan tompul és akár el is törhet. Ellentétben más fúróhegy élezőkkel, a Tormek folyamatos vízhűtést biztosít.

Megtekintve: 793