ferfiakjatekboltja webáruház, webshop

Kések

Különlegességek

Fegyverek

Történelmi fegyverek

íjak, számszeríjak

Gyerekcuccok

Outdoor termékek

Ruházat

Sportszerek

Horgászfelszerelések

Termék ajánló


Érdekes videók

Denix pisztolyforgató verseny magyar indulója


A szamurájkard készítése:
Dombornyomott dögcédula készítése:A késharc alapjai:

Szállítási módok:

Facebook

Kövess minket a
Facebook-on


 

Szivacsos, gyakorló nunchaku zsinórral, kék, 8061

ázsiai fegyverek / gyakorló fegyverek / Azonosító: 09676

1.590 Ft
db
Szivacsos, gyakorló nunchaku zsinórral, kék, 8061
 
Könnyű gyakorló nunchaku szivacsos bevonattal zsinórral.
A kék nunchaku belseje műanyag és ezt borítja a szivacs bevonat.

Teljes hossza: 760 mm
Rudak hossza: 310 mm
Külső átmérője: 3,2 cm
Szivacs vastagsága: 8 mm

A nunchaku tradícionális japán fegyver, ami valamikor a XIII.-XIV. század környékén került Kínából Okinawára. Sok harci eszközhöz hasonlóan a nunchaku is a parasztgazdaságból került át a harcmezőkre. A kínaiaknál két henger alakú fát lánc kötött össze, addig a japánok már jobban kedvelték a nyolcszögletű és zsinórral illesztett formát. A gabona cséplésére (emberi cséphadaró) használt láncos fa, mára az egyik legkedveltebb és leglátványosabb harcművészeti eszköz lett, aminek saját világszövetsége (WNA, 1996-ban alapították) van és stílus világbajnokságokat is rendeznek.
Vannak stílusok, főleg a tradicionális Okinawaiak, amik fogásra, és vannak olyanok, amik ütésre esetleg mindkettőre használják.
Sportágak, ahol használják:
Már fentebb említettük, hogy az Okinawai stílusok (karate, kobudo) tanítják a használatát, de a ninjutsu, kung-fu és eskrima irányzatoknak is kedvelt eszköze. A koreai songahm taekwon-do, amely a karate vonalát követi, szintén használja a nunchakut, itt ütések és fogások egyaránt szerepelnek a repertoárban.
Mérete: 
A nunchaku lehet kétrészes és háromrészes. Általában a kétrészes variáció az elterjedtebb, mert több iskola foglalkozik az oktatásával. A kétrészes változatoknál a méret abszolút változó, de az a legpraktikusabb, ha a fák az alkarunk méretéhez, az összekötés pedig a kézhátunk hosszához passzol.
Minél rövidebb az összekötés annál jobban kontrolálható az eszköz mozgatása, de a rövid illesztés hátránya, hogy bizonyos fojtó vagy lefogó technikákat nem tudunk vele kivitelezni.
A háromrészes fajtánál egészen más kritériumoknak kell megfelelni a méretezésnél. Itt az egymáshoz illesztett fák mérete jóval nagyobb, hiszen sok technikánál egy fát egy kézben fogunk és úgy hadakozunk


Ez a termék a 175/2003. (X. 28.) Korm. rendelet alapján közbiztonságra különösen veszélyes eszköznek minősül. Forgalmazása kizárólag az alábbi szervek részére engedélyezett:
-Magyar Honvédség, a rendvédelmi szervek, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a nemzetbiztonsági szolgálatok, a Magyar Köztársaság területén állomásozó fegyveres szervek, továbbá azokra a szervek és személyek részére, melyeknek a közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklását, használatát jogszabály megengedi.
Ezen termék megrendelésekor Ön nyilatkozik arról, hogy Ön a fent megnevezett szervek valamelyikébe tartozik, és ezért a termék megvásárlására jogosult.

A közbiztonságra különösen veszélyes eszközök birtoklásáról:
3. § (1) Jogszabály eltérő rendelkezése hiányában tilos a közbiztonságra különösen veszélyes eszközt közterületen, nyilvános helyen - ideértve az ott lévő járművek belső tereit is -, valamint közforgalmú közlekedési eszközön birtokolni.

(2) Nem vonatkozik az (1) bekezdésben foglalt tilalom
a) a Magyar Honvédségre, a rendvédelmi szervekre, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalra, a nemzetbiztonsági szolgálatokra, a Magyar Köztársaság területén állomásozó fegyveres szervekre, továbbá azokra a szervekre és személyekre, melyeknek a közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklását, használatát jogszabály megengedi
b) azokra a rendeltetésszerűen munkavégzés, sport, hagyományőrző tevékenység, a vadászati törvény hatálya alá tartozó vadász által végzett vadászati tevékenység során vagy a szokásos életvitel körében használt eszközökre,
ba) amelyeknek közterületen, nyilvános helyen, valamint közforgalmi közlekedési eszközön való birtoklása indokolt és
bb) amelyek esetében - a tényleges munkavégzés vagy tevékenység során történő használaton, a szükséges szállításon kívül - az eszköz birtoklása vagy szállítása rejtve, a szokásos módon becsomagolva, szétszedve vagy zárt tárolóeszközben történik
c) azokra a rendeltetésszerűen munkavégzés, sport, hagyományőrző tevékenység, a vadászati törvény hatálya alá tartozó vadász által végzett vadászati tevékenység során vagy a szokásos életvitel körében használt eszközökre, amelyek közterületen lévő jármű belső tereiben más illetéktelen személy számára nem hozzáférhető módon rejtve, a szokásos módon becsomagolva, szétszedve vagy zárt tárolóeszközben vannak elhelyezve
d) azokra az eszközökre, amelyek használata filmfelvétel, színházi előadás, illetve más hasonló rendezvény megtartásához szükséges
e) a pelargonsav-vanillilamid és az olajosgyanta-tartalmú kapszaicin hatóanyagot nem tartalmazó, legfeljebb 20 gramm töltőanyag tömegű gázsprayre, kivéve a közterületen vagy nyilvános helyen szervezett rendezvényeket.
Megtekintve: 578